101 keer bekeken

Sywert van Lienden opgepakt vanwege mondkapjesdeal

 • dinsdag 01 maart 2022 @ 08:11
  #3
  reactie op (#2) t-h-e-l-m-a

  Heel goed 

    handtekeningafbeelding
 • maandag 28 februari 2022 @ 16:17
  #2

  Sywert van Lienden aangehouden in onderzoek naar mondkapjesdeal.

  De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft Sywert van Lienden maandagmiddag in Hilversum aangehouden in het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie naar de Stichting Hulptroepen Alliantie vanwege de mondkapjesdeal.
  Dat melden ooggetuigen over zijn aanhouding op kantoor, en wordt bevestigd door bronnen rond het onderzoek. Een woordvoerster van het OM bevestigt de aanhouding van twee personen in Hilversum. „Wij hebben vandaag drie woningen en een kantoor doorzocht. Daarbij zijn twee personen aangehouden”, aldus de woordvoerster. Bij de doorzoeking in Hilversum werd ook de BMW van Van Lienden doorzocht.

  Het strafrechtelijk onderzoek volgt naar aanleiding van de aangifte van Randstad. Dat uitzendconcern leverde eerder personeelsleden aan Hulptroepen Alliantie.

  Winstoogmerk

  „De (voormalig) bestuurders van de stichting communiceerden in de media herhaaldelijk dat zij zonder winstoogmerk handelden. Later bleek echter dat de (voormalig) bestuurders, naast de stichting, ook een besloten vennootschap hadden opgericht die werd gebruikt bij de inkoop en verkoop van mondkapjes”, zo schetst het OM.

  De fiscale opsporingsdienst FIOD, die het onderzoek uitvoert, roept mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over de mondkapjesdeals. Dat kan vertrouwelijk via het Team Criminele Inlichtingen (TCI), waar tipgevers worden afgeschermd.