fanfan

121 keer bekeken

Horeca en cultuursector gaan weer open, kabinet rekt sluitingstijd op naar 22.00 uur

 • dinsdag 25 januari 2022 @ 07:45
  #2
  reactie op (#1) Susan-

  Mocht eens tijd worden

    handtekeningafbeelding
 • maandag 24 januari 2022 @ 15:34
  #1

  Het kabinet neemt het OMT-advies over om de horeca en cultuursector te heropenen. De sluitingstijd van 20.00 uur - waar het OMT aan dacht - wordt door de bewindslieden echter opgerekt naar 22.00 uur. Dat melden Haagse bronnen aan het AD en persbureau ANP.

  Ook binnen- en buitenevenementen zijn weer mogelijk. Die heropening gaat wel gepaard met strenge voorwaarden, zoals een maximum van het aantal bezoekers, schrijft het AD. Binnen gaat het om een limiet van 1.250 belangstellenden, buiten om één derde van de maximumcapaciteit. Zowel binnen als buiten is een coronatoegangsbewijs verplicht.

  Het is nog niet duidelijk wanneer de versoepelingen ingaan. 

  Het OMT kwam vorige week al tot de conclusie dat een heropening van de horeca en cultuursector te verantwoorden was. De deskundigen hielden echter vast aan een sluitingstijd van 20.00 uur, met een mogelijke uitzondering voor de sport- en cultuursector. Dat is volgens het kabinet echter niet mogelijk met het oog op de handhaving. Daarom is gekozen voor een algehele sluitingstijd van 22.00 uur.

  Het kabinet overlegde maandag op het Catshuis over de versoepelingen. Premier Rutte vertelde bij de vorige persconferentie op 14 januari al dat de horeca en cultuursector 'gewoon' open zou kunnen, als de coronacijfers vóór het nieuwe weegmoment op 25 januari niet boven verwachting snel zouden stijgen.