fanfan

226 keer bekeken

Wordt de lockdown verlengd? Veiligheidsberaad vergadert donderdag

 • woensdag 12 januari 2022 @ 11:55
  #11
  reactie op (#10) t-h-e-l-m-a

  Quote: t-h-e-l-m-a

  woensdag 12 januari 2022 @ 11:18

  Ja klopt wel. Maar de goede moeten onder de kwade lijden.De lockdown is mede ontstaan omdat horecaondernemers en andere zaken zich niet aan de regels hielden en niet controleerden.

  Als je al met zoveel kosten zit door meerdere lockdowns, ga je echt geen extra personeel of zelfs beveiligingspersoneel voor controle inhuren. Dat is bovendien niet waarom je een ondernemer bent geworden.
  Zelf zou ik precies hetzelfde gehandeld hebben. Als regels van bovenaf opgelegd worden, zorgen die ook maar voor de handhaving.

 • woensdag 12 januari 2022 @ 11:18
  #10

  Ja klopt wel. Maar de goede moeten onder de kwade lijden.

  De lockdown is mede ontstaan omdat horecaondernemers en andere zaken zich niet aan de regels hielden en niet controleerden.

 • woensdag 12 januari 2022 @ 07:45
  #9
  reactie op (#8) Peris

  Dan 2 g invoeren net als in andere landen, we hebben nu een nieuw kabinet dus ze kunnen het bespreken! In Duitsland hebben ze nu 2g+ dus met de boosterprik erbij. Dit kan zo niet langer meer doorgaan. Dat click en collect dat werk toch niet. Kleding moet je voelen en passen. Zo gaan winkels en horeca failliet! Laat staan de entertainmentindustrie.

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 23:16
  #8
  reactie op (#3) Casper1972

  Quote: Casper1972

  dinsdag 11 januari 2022 @ 16:54

  Dat ligt er beetje aan hoe het zich gaat ontwikkelen. Dit stukje tekst is met name een economisch stukje en dat mensen het na twee jaar moe zijn. Eerst viel iedereen erover dat het kabinet continue achter de feiten aanloopt. Dan gaan we pro-actief in lockdown vanwege de omikron onzekerheid en dan is het in feite weer niet goed. Als het fout was gelopen en we waren niet in lockdown gegaan, dan zegt iedereen: jullie grepen weer te laat in. Dat is achteraf zo makkelijk. Je maakt een keuze met de informatie van dát moment. En we waren feitelijk te laat met boosteren: de lockdown zorgde voor vertraging van de omikron golf die nu wel is begonnen. De ziekenhuizen hebben voor eerst in 2 jaar een adempauze en gaan net de reguliere (achterstand) van de geplande zorg proberen in te halen. Mensen gaan nu in België winkelen, maar vergeet niet dat het eerst ook omgekeerd was, die situatie hebben we ook gehad omdat in Nederland steeds alles open was. Toen vonden mensen de lockdown in hun land waardeloos.Als je nu de lockdown opheft en het zou fout gaan komende weken, dan heb je ook de poppen aan het dansen want dan kun je niet meer terug.In Engeland is er geen lockdown, maar de ziekenhuizen daar lopen wel vol vanwege omikiron. Ze hebben daar de kwaliteit van de zorg afgeschaald, omdat ze het anders niet kunnen behappen met Covid-19 patienten. Dus niet-gediplomeerde mensen die verpleegtaken uitvoeren bijvoorbeeld. In Frankrijk is de reguliere zorg ook weer on-hold gezet vanwege sterk stijgende opnames. Dus die landen hebben er wél last van.Daarom snap ik wel het voorbehoud van Kuipers enigzinds (RTL Nieuws):Vandaag is het kabinet door RIVM-directeur Jaap van Dissel bijgepraat over de laatste stand van zaken, zei Kuipers na het coronaoverleg met de meest betrokken ministers. Hij waarschuwt voor de ontwrichting die het virus aanricht in het Verenigd Koninkrijk. Daar gelden trouwens vrijwel geen coronaregels. "Daar liggen grote aantallen mensen in de ziekenhuizen. Als we dat zouden vertalen naar ons land, zou dat een enorme impact hebben op onze zorg. Die ontwrichting moeten we voorkomen", zei een duidelijk voorzichtige Kuipers. Maar ik zie zelf wel oplossingen om tóch te versoepelen. Je kunt winkels, kappers e.a. open kunnen doen met tijdsloten zoals vorig jaar (en de 2G check die veel winkels nu wél willen doen) en de basiss regels met afstand houden / ventilatie / gezichtsmasker. Dan voorkom je pieken met veel mensen tegelijk in een ruimte en kunnen veel zaken toch open.Maar ik draag de verantwoordelijkheid voor de keuze niet. Veel mensen op social media roepen van alles, maar zij hoeven de keuze niet te maken met alle belangen én vooral de verantwoording niet te dragen. Rutte wel. 

  Alles helemaal gesloten houden, is gewoon geen optie meer. Iedereen begrijpt wel, dat normale uren nog niet mogelijk zijn, maar aangepast en op afspraak zoals het was voor de boel op slot ging, maakt alles beter te dragen. Nu is alles zo uitzichtloos tot en met.

  Op een gegeven moment helpt logisch redeneren niet meer, omdat andere faktoren, maatschappelijke en emotionele, ook steeds zwaarder mee gaan wegen.

  Maar zo heeft iedereen zijn eigen gedachten erover.

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 18:50
  #7
  reactie op (#6) t-h-e-l-m-a

  Tja het is te gek voor woorden, we leven in één europa maar elk land heeft zijn eigen regels. 

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 18:26
  #6

  Ik blijf van mening dat er veel meer europees geregeld moet worden. Als alle landen om ons heen nou eens hetzelfde beleid zouden voeren was alkes veel duidelijker en eenvoudiger.

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 17:36
  #5
  reactie op (#4) Susan-

  Mee eens hoor, de beslissingen zijn vaak wel veel te abrupt; daar kun je als ondernemer dan niet mee werken. 

  Ik begreep ook de verontwaardiging van bijvoorbeeld De Efteling: ze hebben een volledig 2G beleid (zoals opgesteld door de overheid) + een eigen Testen voor Toegang locatie op het parkeerterrein voor mensen zonder vaccinatie (of met symptomen) om de bezoekers ter plekke te testen voordat ze naar binnen mogen. Meer kun je niet doen. Maar toen kwam toch de lockdown en was alles voor niks geregeld, wat ze veel tijd en geld heeft gekost. Hopelijk kunnen dat soort bedrijven alsnog open met die veiligheidsregels en zijn die investeringen niet voor niks geweest. 

  Dit zijn van die dingen die je in een lange termijn planning moet vastleggen, dan weten bedrijven ook hoe ze er mee om moeten gaan als we overhoopt weer een virusprobleem hebben. En dat je dan toch zoveel mogelijk open kunt.

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 17:12
  #4
  reactie op (#3) Casper1972

  Veel mensen vinden het vreemd dat de persco pas op vrijdag is omdat dan ook de huidige lockdown afloopt. Dan hebben ze te weinig tijd om dingen aan te passen als er iets veranderd. Dus volgens mij wordt het stil zwijgend wordt verlengd. Morgen komt het omt weer bij elkaar en dan is er op donderdag het katshuis overleg. 

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 16:54
  #3

  Dat ligt er beetje aan hoe het zich gaat ontwikkelen. Dit stukje tekst is met name een economisch stukje en dat mensen het na twee jaar moe zijn. 

  Eerst viel iedereen erover dat het kabinet continue achter de feiten aanloopt. Dan gaan we pro-actief in lockdown vanwege de omikron onzekerheid en dan is het in feite weer niet goed. Als het fout was gelopen en we waren niet in lockdown gegaan, dan zegt iedereen: jullie grepen weer te laat in. Dat is achteraf zo makkelijk. Je maakt een keuze met de informatie van dát moment. En we waren feitelijk te laat met boosteren: de lockdown zorgde voor vertraging van de omikron golf die nu wel is begonnen. De ziekenhuizen hebben voor eerst in 2 jaar een adempauze en gaan net de reguliere (achterstand) van de geplande zorg proberen in te halen. 

  Mensen gaan nu in België winkelen, maar vergeet niet dat het eerst ook omgekeerd was, die situatie hebben we ook gehad omdat in Nederland steeds alles open was. Toen vonden mensen de lockdown in hun land waardeloos.
  Als je nu de lockdown opheft en het zou fout gaan komende weken, dan heb je ook de poppen aan het dansen want dan kun je niet meer terug.

  In Engeland is er geen lockdown, maar de ziekenhuizen daar lopen wel vol vanwege omikiron. Ze hebben daar de kwaliteit van de zorg afgeschaald, omdat ze het anders niet kunnen behappen met Covid-19 patienten. Dus niet-gediplomeerde mensen die verpleegtaken uitvoeren bijvoorbeeld. In Frankrijk is de reguliere zorg ook weer on-hold gezet vanwege sterk stijgende opnames. Dus die landen hebben er wél last van.

  Daarom snap ik wel het voorbehoud van Kuipers enigzinds (RTL Nieuws):

  Vandaag is het kabinet door RIVM-directeur Jaap van Dissel bijgepraat over de laatste stand van zaken, zei Kuipers na het coronaoverleg met de meest betrokken ministers. Hij waarschuwt voor de ontwrichting die het virus aanricht in het Verenigd Koninkrijk. Daar gelden trouwens vrijwel geen coronaregels. "Daar liggen grote aantallen mensen in de ziekenhuizen. Als we dat zouden vertalen naar ons land, zou dat een enorme impact hebben op onze zorg. Die ontwrichting moeten we voorkomen", zei een duidelijk voorzichtige Kuipers. 

  Maar ik zie zelf wel oplossingen om tóch te versoepelen. Je kunt winkels, kappers e.a. open kunnen doen met tijdsloten zoals vorig jaar (en de 2G check die veel winkels nu wél willen doen) en de basiss regels met afstand houden / ventilatie / gezichtsmasker. Dan voorkom je pieken met veel mensen tegelijk in een ruimte en kunnen veel zaken toch open.

  Maar ik draag de verantwoordelijkheid voor de keuze niet. Veel mensen op social media roepen van alles, maar zij hoeven de keuze niet te maken met alle belangen én vooral de verantwoording niet te dragen. Rutte wel.

   

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 13:41
  #2
  reactie op (#1) Susan-

  Ik vind die hele lockdown van nu al belachelijk. Een verlenging zou helemaal van de gekke zijn. Ik snap heel goed dat ondernemers hun eigen plan gaan trekken. Het geld dat zij anders verdiend zouden hebben, is nu in de zakken van ondernemers in België en Duitsland verdwenen.