fanfan

128 keer bekeken

Onze nieuwe Corona minister spreekt

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 12:33
  #6
  reactie op (#5) stam1951

  Quote: stam1951

  dinsdag 11 januari 2022 @ 07:15

  Ja dit land ik kapot bezuinigd,  en ze zeggen dat de zorg meer geld krijgt ja heel even en dan begint het gewoon weer opnieuw. het is een zooitje hier geworden vroeger hadden wij de beste zorg. nu is het 1 van de slechtste. 

  Maar dat is al jaren aan de gang. Door de jarenlange "heilige" marktwerking van Mark Rutte is alles in de publieke sector duurder en slechter geworden zoals bijvoorbeeld : openbaar vervoer, sociale huurwoningen, onderwijs, energiekosten. De privatisering zonder voorwaarden heeft niet gewerkt, integendeel.

   

 • dinsdag 11 januari 2022 @ 07:15
  #5
  reactie op (#3) Casper1972

  Ja dit land ik kapot bezuinigd,  en ze zeggen dat de zorg meer geld krijgt ja heel even en dan begint het gewoon weer opnieuw. het is een zooitje hier geworden vroeger hadden wij de beste zorg. nu is het 1 van de slechtste. 

    handtekeningafbeelding
 • maandag 10 januari 2022 @ 17:44
  #3
  reactie op (#2) Peris

  Kuipers heeft inderdaad een breder plan. Volgens zijn visie was de "algemene" zorg (niet alleen in ziekenhuizen maar ook thuiszorg bijvoorbeeld in de keten) al vóór Covid-19 naar een te laag niveau gezakt, mede door bezuinigingen en het overhevelen van zorgtaken van CAK (centrale regie binnen de overheid) naar verzekeringsmaatschappijen en de gemeenten de afgelopen jaren. De kwaliteit en beschikbaarheid is er daardoor niet altijd beter op geworden.

  Wat Covid-19 betreft las ik dat hij flexibelere ideeën had daarover om pieken in de zorg op te vangen, zodat de geplande normale zorg beter dan kan door gaan en minder mensen de dupe worden bij een pandemie..

  We zullen het wel horen komende weken :-)

 • maandag 10 januari 2022 @ 16:33
  #2
  reactie op (#1) Susan-

  Nooit gedacht, dat Kuipers een bredere blik zou hebben. De lockdown alleen vanwege de zorg is niet meer houdbaar. De economische en maatschappelijke impact is gewoon te groot.

 • maandag 10 januari 2022 @ 15:48
  #1

  De nieuwe coronaminister Ernst Kuipers wil met een bredere blik naar de coronabestrijding kijken. De focus van het vorige kabinet op vooral de zorg is in zijn ogen niet houdbaar.

  ,,We moeten echt langetermijnbeleid gaan maken, om de doodeenvoudige reden dat dit niet meer weg gaat", zei Kuipers nadat zijn voorganger Hugo de Jonge maandag het stokje had overgedragen op het ministerie van Volksgezondheid.

  Nu wordt er ,,heel sterk naar één specifiek model gekeken van het RIVM, over verwachte aantallen besmettingen en ziektegevallen", aldus Kuipers. ,,De vraag zal wezen, kan je er ook andere modellen naast zetten, een breder palet berekenen, en zo iets meer zekerheid krijgen."

  Daarbij denkt hij niet alleen aan modellen over de zorgbezetting, maar ook over economische impact. ,,Dat soort facetten moeten we meenemen."